'Lijfarts Michael Jackson trekt straf niet'

AMSTERDAM - Conrad Murray wordt naar eigen zeggen doodziek van zijn cel. De lijfarts van Michael Jackson zit een straf van vier jaar uit vanwege zijn rol bij de dood van de King of Pop.

Murray beweert dat hij ernstige gezondheidsklachten heeft, blijkt uit geluidsfragmenten waarop entertainmentwebsite TMZ de hand wist te leggen.

Murray vertelt een vriend dat hij vorige week met spoed naar een ziekenhuis moest omdat hij bloedproppen in zijn been had. "Ik had uiteindelijk geen gevoel meer in mijn been", klaagt de voormalig cardioloog.

"Het deed pijn, vooral aan de bovenkant van mijn voet en rond mijn enkels."

Gezonheid

Murray vreesde voor zijn gezondheid en werd naar een ziekenhuis in Los Angeles gebracht, waar bleek dat hij helemaal geen last van bloedproppen had. Toch heeft Murray nog steeds pijn.

"Ik moet vrijwel de hele dag in bed liggen, omdat ik mijn voeten omhoog moet houden. Ik moet van de artsen meer bewegen, maar dat niet in mijn kleine cel."

De lijfarts is naar eigen zeggen bang dat hij een handicap overhoudt aan de aandoening. "Ik kan misschien nooit meer een laars aan", klaagt Murray.

De voormalige arts van Jackson probeert al lange tijd vrij te komen. Zo ging hij in hoger beroep in de hoop de zaak te rekken. Vorige maand zou hij tegen familieleden hebben gezegd voor kerst thuis te zijn.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie