Programma over singles is 'vangnet' voor Babette van Veen

AMSTERDAM - Babette van Veen hoopt met het nieuwe programma Samen Single haar ervaringen als alleenstaande moeder met gelijkgestemden te delen.

Dat zegt de 44-jarige in gesprek met NU.nl.

Voor het programma gaat de geboren Utrechtse, die in 2010 van presentator Bas Westerweel scheidde, op date en deelt ze haar ervaringen met de kijkers.

"Ik heb geen vrouwen om me heen die zelfstandig hun kinderen opvoeden. Voor mij was het een welkome kans om te laten zien hoe je er bovenop kunt komen."

'Geen rolmodel'

Van Veen vindt zichzelf geen rolmodel. Wel is ze blij dat ze het beeld dat van haar in de media wordt geschapen kan bijstellen.

"Ik stond heel vaak in de bladen als een vrouw die aan het rouwen was. Maar ik herkende dat beeld helemaal niet. Toch wilde ik niet van me afslaan in de media. Met deze serie kan ik nu mijn eigen verhaal vertellen. Als BN-er krijg je zo'n kans niet vaak."

Van Veen raakte geïntrigeerd toen ze het Israëlische origineel van Samen Single zag.

"Het heeft daar veel stof doen laten opwaaien. Mensen praten niet zo makkelijk over dat soort onderwerpen. Hiermee kan ik anderen ook steunen."

Guusje Nederhorst

Die hulpfunctie is Van Veen niet vreemd. Al jaren is ze verbonden aan de Guusje Nederhorst Foundation, een stichting die is opgericht ter nagedachtenis aan de in 2004 overleden actrice.

"Recentelijk organiseerden we een speciale vertoning van de bioscoopfilm Mees Kees voor kansarme kinderen, maar Guusje was in dat soort activiteiten veel beter. Zij kon zichzelf helemaal uitschakelen en er dan volledig voor iemand zijn. Ik word al snel overmand door het verdriet van anderen", aldus Van Veen.

"Soms denk ik wel eens: 'Jeetje Guus, jij kon dat zo goed en nu zit ik hier met tranen in mijn ogen. Daar heeft niemand wat aan.'"

Geen zoektocht

Op zoek naar een nieuwe man is Van Veen niet. "Als ik een leuk iemand tegenkom dan is dat fijn, maar ik ben absoluut niet zoekende. Ik wil vooral mijn eigen verhaal vertellen."

Samen Single is vanaf 18 oktober te zien bij Net5. Mees Kees draait nu in de bioscoop.

Lees meer over:
Tip de redactie