Emile Ratelband is weer 'vrij' man

AMSTERDAM - Emile Ratelband heeft dinsdag een succesje geboekt. De positiviteitsgoeroe werd eerder dit jaar gearresteerd wegens betrokkenheid bij een poging tot brandstichting en na drie dagen onder bepaalde voorwaarden vrijgelaten.

Die zijn nu opgeheven.

Ratelband werd in maart van zijn bed gelicht, omdat hij drie jaar geleden van plan zou zijn geweest brand te stichten in een door hem gekochte woning in Huissen. Hij noemde de beschuldiging eerder al 'een broodjeaapverhaal' en kwam dinsdag, tegen het advies van zijn advocaat in, zijn zegje doen in Amsterdam op de regiezitting in zijn zaak.

"Mijn carrière is helemaal aan gort. Mijn telefoon is niet meer gegaan sinds ik opgesloten ben, sinds ik een paar dagen vastgezeten heb. Dat is even lekker", raasde Ratelband voor aanvang. "Ik ben al veroordeeld, de omzet is nul."

Rob Z.

De Nationale Recherche stuitte op Ratelband bij een ander groot onderzoek rond crimineel Rob Z. De twee zouden contact hebben gehad. Wanneer Ratelbands zaak inhoudelijk wordt behandeld kon een persrechter dinsdagmiddag nog niet zeggen.

Lees meer over:
Tip de redactie