AMSTERDAM - Ze is al weken de gedoodverfde favoriet, maar Sylvana Simons is er nog niet zo zeker van dat ze Strictly Come Dancing gaat winnen. 

"Ik heb een geduchte tegenstander", waarschuwde Simons in Eva Jinek op Zondag.

"Het lijkt me heel gaaf om te winnen, maar ik weet het echt niet", zei Sylvana, die het zaterdag in de finale opneemt tegen ex-soapie Mark van Eeuwen. "Vooral zijn danspartner Jessica is gevaarlijk. Ze is heel goed, een goede lerares en heel fanatiek."

Aan Strictly Come Dancing namen BN'ers als Stacey Rookhuizen, Arjan Ederveen en Ria Valk deel.

Politica Sabine Uitslag viel zaterdagavond tijdens de halve finale als laatste af, cabaretier Javier Guzman moest eind augustus als eerste zijn biezen pakken.

Dagelijks dansen

Simons, die vlak voor de halve finale vanwege een blessure afscheid moest nemen van haar vaste danspartner, is al ruim drie maanden vrijwel dagelijks bezig met stijldansen.

Desondanks is ze niet bang voor een zwart gat na de finale van de show. "Dat zwarte gat bestaat niet."

Uitrusten

Simons weet dan ook al precies wat ze gaat doen na afloop van Stricly Come Dancing. "Vooral even uitrusten, uitslapen en al die mensen terugbellen."

De 41-jarige presentatrice is niet van plan het alleen maar rustig aan te doen. "Ik ben net verhuisd en ga eindelijk mijn slaapkamermuurtje schilderen. Daar erger ik me elke dag aan als ik naar binnen loop."