AMSTERDAM - Alleen zangeres Pearl Jozefzoon en presentatrice Sandra Schuurhof zijn geslaagd voor het theoriegedeelte van Het Nationaal Verkeersexamen op SBS6.

De overige bekende Nederlanders die deelnamen zakten.

Jozefzoon en Schuurhof slaagden beide met 5 fouten in de antwoorden van de 30 theorievragen in de tv-show. Medepresentator Jochem van Gelder zakte met 8 fouten.

Van Gelder kreeg tijdens het praktijkgedeelte ook al geen goede beoordeling, dit gold ook voor Schuurhof. Als hun rijstijltest een echt examen was geweest, waren beide SBS-presentatoren gezakt.

Dit oordeelde de CBR-examinator. Wel vond ze Schuurhof, die tijdens de praktijktest nota bene een bord voor eenrichtingsverkeer over het hoofd zag, iets beter rijden dan Van Gelder.

Panelleden

Bij de mannelijke panelleden slaagde niemand. Autocoureur Christijan Albers scoorde het allerbelabberdst met 11 fouten. Robert Minderhoud, alias Jokertje had 8 fouten. Ook politicus Frits Huffnagel en actrice Peggy Vrijens zakten voor hun theorie met 8 fouten.

Zangeres Antje Monteiro, weerman Piet Paulusma en ontwerpster Judith Osborn zakten elk met zeven fouten.

Het Nationaal Verkeersexamen 2012 stond in het teken van de strijd tussen de seksen. In het publiek scoorden de mannen beter dan de vrouwen.