AMSTERDAM - De ex van Rob Kamphues, Mona-Liza, heeft zijn leven en dat van zijn dierbaren 'geterroriseerd'. 

Dat zegt de presentator in Het Parool. "Ze heeft in mijn huis gestaan, zomaar, plotseling, terwijl ze wist dat ik haar niet wilde zien", zegt Kamphues. "Dat was heel bedreigend."

De 52-jarige Kamphues vertelt in de krant dat de affaire met Mona-Liza maar kort duurde. "We hebben 2,5 week iets gehad. Als we elkaar vier keer hebben gezien, is het veel. En al na twee keer begon ze gedrag te vertonen waar ik me zorgen over begon te maken, ik wist dat ik op mijn tellen moest passen. Toen ik haar dat heb gezegd en de verhouding beëindigde, was het fout. Boem. Ze vertoonde volkomen irrationeel en zorgelijk gedrag."

Volgens Kamphues heeft hij, toen duidelijk werd dat Mona-Liza in verwachting was van zijn kind, meteen een financiële regeling aangeboden en een omgangsregeling gevraagd. "Daar is door haar bijna een jaar lang niet serieus op gereageerd", zegt hij. "Dus de bewering dat ik mijn dochtertje niet wilde zien, is volstrekt uit de lucht gegrepen."

Hij is naar eigen zeggen niet weggelopen voor de gevolgen van zijn vreemdgaan. "Ik kijk er zo tegenaan: als je je billen brandt, moet je op de blaren zitten. Dus als je met iemand naar bed gaat en er wordt een kind geboren, moet je dat omarmen, omhelzen en met liefde verwelkomen in de wereld", aldus Kamphues. "Ik zou niets liever willen dan morgen dat meisje in mijn armen sluiten. Wat er gebeurd is, is een hel."