AMSTERDAM - De ex-topsporters Marianne Timmer en Henk Timmer beloofden elkaar donderdag, na een relatie van negen jaar, eeuwige trouw. 

"Het heeft inderdaad even geduurd", zegt Henk in De Telegraaf.

"Maar eerder ontbrak het ons aan tijd", gaat de oud-doelman verder. "Nu zowel ik als Marianne geen topsport meer bedrijft, konden we eindelijk een grote happening als dit organiseren." Het huwelijk stond eigenlijk later gepland.

"Maar omdat Henk en ik het heel belangrijk vonden deze grote dag te vieren nu al onze dierbaren er nog zijn en ze er ook allemaal daadwerkelijk bij konden zijn, hebben we hem vervroegd", aldus de bruid.

Omdat de twee altijd gefocust waren op hun topsportbestaan, kwam een huwelijk er dus pas na negen jaar van. "Henk was minstens honderd dagen per jaar van huis toen hij nog actief was als keeper. En ik was geloof ik wel tweehonderd dagen per jaar onderweg. Er was in de voorbije jaren simpelweg geen tijd om onze liefde op deze manier te bezegelen."

Huwelijksgeheim

"Onze kracht is dat we elkaar vrijlaten", onthult Marianne Timmer hun huwelijksgeheim. Haar echtgenoot: "We begrijpen elkaars wereld. Dat wil niet zeggen dat we nooit meningsverschillen hebben, maar we respecteren elkaar. En natuurlijk houden we veel van elkaar." Of er binnenkort een liefdesbaby aankomt? Henk Timmer: "We zijn druk aan het oefenen."