HILVERSUM - Wendy van Dijk heeft het de afgelopen periode heel druk gehad, toch vond de presentatrice een gaatje in haar agenda om een film te maken over haar televisiekarakter Ushi. 

Aan RTL boulevard vertelt ze waar de film in het kort over gaat. In de Japanse traditie moet je op een gegeven moment gewoon trouwen en dat moet Ushi ook", aldus de blondine.

Omdat de Japanse dat niet uit zichzelf doet, staat haar moeder voor de deur om te vertellen dat ze wordt uitgehuwelijkt. "Maar daar zit ze niet op te wachten, dus daarom gaat ze toch zelf op zoek naar een partner."

Van Dijk heeft veel invloed op het verhaal van de film gehad. De actrice vertelt dat ze blij is dat er ook veel reality in zit. "Dat zijn we namelijk gewend en dat vond ik leuk omdat er wel een bepaalde spanning in moet zitten."

McDreamy

Acteur Patrick Dempsey, bekend als McDreamy uit Grey's Anatomy, komt ook in de film voor. Hij wist niet met wie hij eigenlijk te maken had. "Dat interview was heel belangrijk en dat ging zo goed", aldus Wendy.

In RTL Boulevard was alvast een voorproefje te zien van Ushi must marry. De film komt in februari uit.