LOS ANGELES - Het lijkt erop dat Ashton Kutcher het slachtoffer is geworden van een nieuwe Amerikaanse trend, genaamd swatting.

Hierbij doet iemand een valse noodoproep naar de politie om een ernstig misdrijf te rapporteren. Woensdag was de Two And A Half Men-acteur aan de beurt, aldus TMZ.

De politie in Los Angeles ontving een telefoontje van een vrouw, die meldde in een kast verstopt te zitten in het huis van Kutcher. Volgens haar zouden er schoten zijn gelost en er zouden doden en gewonden zijn. De politie rukte uit met speciale eenheden.

Tijdens de bestorming van het huis trof de politie wel drie mensen aan, maar dat bleken onderhoudsmedewerkers, die duidelijk werden verrast door alle commotie. De acteur was zelf niet aanwezig en twitterde: “Veilig en gezond op de set van Two And A Half Men!”

Swatting

De politie gaat er nu van uit dat Kutcher slachtoffer is geworden van swatting. De trend lijkt de laatste tijd aan populariteit te winnen. Vorige maand was Miley Cyrus er ook al slachtoffer van. De politie neemt de zaak hoog op en er staan fikse straffen op het vals rapporteren van een ernstig misdrijf.