AMSTERDAM - Rob de Nijs blijft jong dankzij zijn zoontje. "Ik heb er zo veel energie van gekregen! Waarschijnlijk doordat ik nu denk: ik moet nog even door en wat achterlaten voor hem als ik er niet meer ben."

Dat vertelt De Nijs aan Viva. In 2005 scheidde de zanger van zijn tweede vrouw Belinda Meuldijk. Vier jaar daarna trouwde hij met Henriette, zijn huidige partner, die hij Jet noemt.

"Jet leerde ik twintig jaar geleden al kennen. Het heeft lang geduurd voordat iemand dat wist. Ik wilde mijn gezin niet in de steek laten, maar zo’n echte liefde en gepassioneerde relatie kun je niet tegenhouden."

De 69-jarige zanger wist dat hij nog wel een kind wilde, na een interview met Martin Šimek op de radio: "Martin is op oudere leeftijd vader geworden en zei tegen mij: "Je moet weer een kind krijgen, dat is geweldig!" Nu denk ik: je hebt gelijk."

De zanger wil zijn zoontje Julius minstens achttien zien worden.

Ouder worden

Over ouder worden is De Nijs niet negatief. "Het mooie ervan is, dat je inzicht krijgt in bepaalde dingen. Ik ben nog steeds aan het leren en nog steeds bezig. Ik zing minstens zo mooi als twintig jaar geleden."

Toch zijn er ook negatieve kanten aan een hogere leeftijd, vindt De Nijs. Hij moet langer herstellen en inpassen. "Dat je langer moet recupereren, dat moet je inpassen. In plaats van elke dag een concert geven, doe ik nu twee à drie optredens per week. Meer is te veel."

Sporten

Om fysiek jong te blijven sport Rob de Nijs niet: "Daar ben ik te lui voor. Behalve in mijn vak, ben ik voor alles te lui. Ik geef altijd nog tweehonderd procent op de bühne, maar voor de rest… Tja, ik heb wel net een baby met Jet. Daar zorg ik ook voor, en dat houdt je jong."