AMSTERDAM - Lonneke Engel ziet Twitter als ideale datingsite voor bekende mensen. Het model, dat sinds maart vrijgezel is, heeft al een paar 'twitterdates' achter de rug.

"Er is geen datingsite die daaraan kan tippen", vindt Engel, die maandagavond door tijdschrift Jackie werd uitgeroepen tot meest begeerde vrijgezel van Nederland. "Mensen contacteren je direct en als je denkt: daar wil ik wel een keer een kop koffie mee drinken, kan het gewoon."

De 31-jarige Engel heeft al enkele mannen leren kennen via Twitter. "Ik ben nog steeds single, dus het is bij vriendschappen gebleven", vertelt ze. "Maar sowieso leer je leuke mensen kennen."

Het topmodel houdt niet van mensen die haar willen koppelen aan vrienden of bekenden. "Ik geloof gewoon in karma", legt ze uit. "Dat het op je afkomt. En als jij positief in het leven staat en geniet van het moment, komt op een gegeven moment de prins op het witte paard."

'Wowed'

Engel zegt het liefst een romantische man te willen. "Ik wil helemaal 'wowed' worden. Dat een man denkt: jij bent de enige. Ik reis de hele wereld rond. De enige manier waarop ik voor iemand wil kiezen is als ik het gevoel heb dat ik de enige ben voor die persoon."

Het uiterlijk van een man vindt ze daarbij overigens minder belangrijk. "Sorry, maar dat maakt mij niet zo veel uit. Ik ben heel erg gek op woorden en gesprekken. Ik kan gewoon verliefd worden op iedereen."