AMSTERDAM - Daphne Deckers vond het schrijven van haar eerste roman erg zwaar. "Ik heb er vijftien maanden over gedaan en ik heb drie deadlines gemist", zegt ze in Veronica Magazine.

De 43-jarige presentatrice, die naast haar gezin met Richard Krajicek ook een eigen lingerielijn heeft, zegt dat ze het schrijven van het boek erbij deed.

"Zoveel mensen zeggen tegen mij dat ze ook wel een boek zouden willen schrijven. Dan zeg ik: 'Ik zou maar eens gaan zitten dan.' Want het is echt veel werk."

Volgens Deckers was haar gezin er op een gegeven moment helemaal klaar mee. "Mam, ga je mee naar het strand? Nee, ik moet schrijven. Ga je mee naar de bios? Nee. Is dat klereboek nu nóg niet af, werd er op een gegeven moment geroepen."

Broodrooster

Haar man Krajicek heeft echter veel in het huis gedaan terwijl ze schreef. "Dat doet hij sowieso al", zegt Dekkers. "Hij springt ’s ochtends rond half zes als een broodrooster uit bed."

"Vervolgens staat hij een uur op de crosstrainer en verbrandt duizend calorieën zodat hij de hele dag kan eten wat hij wil. Hij kijkt alle journaals en tegen de tijd dat ik opsta, heeft hij mijn auto volgetankt en er zo nodig winterbanden onder gezet."