LOS ANGELES - Arnold Schwarzenegger wijt het stuklopen van zijn huwelijk aan zijn drang om zaken geheim te houden en vermogen om emoties uit te schakelen.

De 65-jarige acteur werd zo 'een expert in leven in ontkenning', zei hij zondag in een interview met het Amerikaanse nieuwsprogramma 60 Minutes.

"Dat is de manier waarop ik situaties aanpakte en het werkte altijd", vertelde de 65-jarige Schwarzenegger. "Maar het is niet best voor mensen om me heen, want sommige informatie hou ik gewoon voor mezelf."

Zo informeerde hij echtgenote Maria Shriver pas op het laatste moment dat hij voor het gouverneurschap van Californië zou gaan, terwijl hij al ruim een jaar met het idee speelde.

Kind

Schwarzeneggers grootste geheim was uiteraard dat hij een kind verwekte bij huishoudster Mildred Baena. "Ik heb het weggestopt en zei tegen mezelf: oké, ik hou dit verborgen", zei hij erover.

Schwarzenegger kwam er pas later achter dat hij samen met haar een kind had. "Ik wist het toen ik merkte dat hij op mij begon te lijken. Toen voegde ik alles samen in mijn hoofd en wist ik het. Ik voelde toen dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen."

Schwarzenegger had het daar niet over met Baena. "Toen ik haar vervolgens geld gaf, begreep zij waarvoor dat was."

Bodybuilding

Schwarzenegger wijst voor de oorzaak van zijn onvermogen om eerlijk te zijn en wegstoppen van emoties naar zijn dagen in de wereld van bodybuilding, waar het tonen van emoties een zwakte is. De geboren Oostenrijker deed zijn uitspraken naar aanleiding van zijn maandag verschenen biografie Total Recall.

Geld

De ex-minnares, Mildred Baena, met wie hij een zoon heeft is en blijft volgens Schwarzenegger een goed mens.  "Ze was er nooit op uit om gebruik van mij te maken."

Daarom gaf de acteur haar ook geld waarmee ze zichzelf en haar kind kon onderhouden. Op de vraag of het geld niet bedoeld was om Mildred Baena haar mond te laten houden, antwoordt hij dat zijn minnares daar helemaal niet op uit was.