AMSTERDAM - Jim Bakkum en zijn vrouw Bettina Holwerda verwachten dit jaar hun eerste kindje en daar kijkt de zanger heel erg naar uit.

Aan het AD vertelt hij dat hij er ook best een beetje zenuwachtig voor is. "Vooral als ik heel bewust ga nadenken over het feit dat het bijna zo ver is", aldus Bakkum.

De 25-jarige zanger heeft nog geen stapels opvoedboeken gelezen, maar hij heeft al wel nagedacht over de toekomst van zijn kind.

"Mijn kind mag alles zijn, worden en geloven. Ik ben alleen wel eens bang dat als hij bijvoorbeeld op zijn twaalfde een gothic-jongen is, hij misschien wordt gepest. Juist ook omdat hij bekende ouders heeft."

Bakkum schrikt af en toe behoorlijk van bladen die de kinderen van BN'ers fotograferen. "Ik wil mijn kind straks niet de entertainmentwereld in slepen. Hij moet normaal opgroeien."

Rustiger

Dit jaar heeft Bakkum het nog behoorlijk druk met de musical Wicked, maar vanaf 2013 komt hij in wat rustiger vaarwater. Half januari staat namelijk de laatste voorstelling van de musical op de planning.

En alhoewel de acteur het een geweldig stuk vindt om in te spelen, is het voor hem ook prima als het is afgelopen. "Wicked is te gek, de vetste show op aarde. Maar anderhalf jaar en soms twee keer per dag spelen, is echt een hele lange tijd. En het gaat maar door."

Muziek

Naast zijn acteerklussen van de laatste tijd heeft Bakkum ook weer zin om muziek te maken. Het is bijna tien jaar geleden dat hij meedeed aan Idols en volgens de musicalster is het daarom reden om iets terug te doen naar zijn fans.

"Ik moet gewoon iets speciaals doen. Ik verheug me er ontzettend op om weer lekker de studio in te duiken en een album te maken." Daarnaast staat er ook nog een presentatieklus bij SBS6 op het programma en zijn film Verliefd op Ibiza komt binnenkort uit.