AMSTERDAM - Het is Samantha de Jong, ook wel bekend als Barbie, na de bevalling van haar dochtertje Angelina even te veel geworden.

Haar persvoorlichter vertelt aan het AD dat de zender haar daarom in bescherming heeft genomen. "Ze heeft echt even rust nodig."

"Er is de laatste tijd enorm veel op haar afgekomen. Het krijgen van een kind is al heel ingrijpend, en in het geval van Barbie is daar de laatste tijd ook nog een golf aan publiciteit bijgekomen." Daarom is het volgens de televisiezender RTL 5 beter voor haar om even een week helemaal niets te doen.

Vorige week liet haar man Michael van de Plas ook al weten dat het een zware bevalling was. "We waren aardig aangeslagen, de bevalling duurde 17 uur. Het werd ingeleid, de weeën werden opgewekt, zeg maar. Dat schijnt veel pijn te doen", aldus Michael.

Barbie beviel op donderdag 23 augustus van haar dochter. Over de zwangerschap van de Oh Oh Cherso-ster werd een realitysoap gemaakt, Barbie's Baby. De serie loopt nog door tot en met 16 oktober.