AMSTERDAM - Het wordt een bijzondere avond voor Sabine Uitslag. Het voormalig CDA-Kamerlid moet zaterdag niet alleen dansen in Strictly Come Dancing, ze krijgt ook een microfoon in haar handen.

Uitslag, die het na haar politieke carrière wil maken als rock-popzangeres, vind het allemaal behoorlijk spannend.

"Door het dansen plaats ik mezelf al buiten mijn eigen ’comfort zone’ en nu heb ik me ook nog eens laten overhalen om jazz te zingen", vertelt ze aan De Telegraaf. "Deze dubbele spanning vergt heel veel van mijn zenuwen."

Hopen

"Pascal en ik dansen vanavond een rumba en een slow foxtrot. Deze laatste dans begint in een rokerige, jazzclubachtige setting waarbij ik begin met het zingen van Oh Lori van de Allessie Brothers. Na verloop van tijd gaat het zingen over in dansen. Ik hoop dat het allemaal goed gaat…"

Ook de drie andere overgebleven koppels moeten naast dans nog iets anders doen, laat een woordvoerster van de AVRO weten. "Sabine kreeg een microfoon, vandaar haar optreden. Mark van Eeuwen kreeg een ladder, Naomi van As een kooi en Sylvana Simons een blinddoek. Die attributen worden verwerkt in hun act. Daarbij hebben we vanuit Londen het nieuwe aanstormend talent Lianne La Havas. Zij zingt tijdens de resultshow."