AMSTERDAM - Tess Milne is weer even terug op aarde. Na het gigantische kijkcijfersucces van Sterren Springen werd haar nieuwe programma Casanova Bootcamp afgelopen dinsdag door slechts 120.000 mensen bekeken.

"De kijker verwacht dit niet direct bij Veronica", legt Milne uit in Het Parool. "Dus het heeft even tijd nodig voordat de kijker onze Nederlandse programma's zal vinden. Ik ben trots op dit programma."

Sterren Springen was haar eerste klus voor haar nieuwe werkgever, nadat ze eerder voor TMF en MTV programma's presenteerde.

Met wekelijks meer dan een miljoen kijkcijfers was Sterren Springen het succes waar SBS zo lang naar snakte. En ondanks dat er ook veel kritiek was, is Milne erg opgetogen over haar debuut. "Lekker voor iedereen, dacht ik. Ik begrijp waar de kritieken vandaan kwamen, maar het programma is zo over de top dat het wel degelijk leuk is om naar te blijven kijken."

Op je bek

"Heb je überhaupt ooit zulke glamourzwempakken gezien? Mensen keken volgens mij vanwege twee dingen. Omdat je de BN'ers binnen vier weken mooie sprongen zag maken, maar ook omdat je BN'ers op hun bek kon zien gaan en dat vinden mensen nou eenmaal leuk. We hadden nooit gedacht dat de BN'ers zo hoog zouden gaan, maar schoonspringen schijnt een soort verslaving te zijn."

Milne wil niet te ver in de toekomst kijken, maar heeft wel voorbeelden. "Ik bewonder Linda de Mol en Bridget Maasland. Ik vind het vreselijk om naar praatpoppen te kijken die een kunstje opvoeren. Bij die twee heb je het gevoel dat ze helemaal zichzelf zijn."