AMSTERDAM - Nick en Simon doen op professioneel gebied niets zonder elkaar. "Soms worden we wel eens afzonderlijk gevraagd voor interviews of tv-programma’s, maar dat doen we nooit."

"Dan is de kracht weg", zegt Simon in een interview met JFK. Het doel van het duo is naar eigen zeggen om met z’n tweeën iets te bereiken.

"En dat werkt. Maar ik kan me voorstellen dat mensen denken: 'Ah daar is Nick, waar is die ander.'"

Nick zegt zelf dat hij zo’n ervaring had op vakantie in Thailand. "Komt er een gozer naar mij toe en vraagt: Hé Nick, waar is Simon?’ Dat vind ik dan wel lachwekkend."

De twee ambiëren wel een solocarriere, maar daarvoor hebben ze het nu nog te druk. "Tot 2014 zit onze agenda in grote lijnen vol en daar past een solotheatertour van drie maanden echt niet tussen. Maar in de toekomst gaan die dingen zeker gebeuren."

Imago

In het interview gaat het duo ook in op het nette imago dat ze hebben. "Daar zij we nooit mee bezig geweest", zegt Simon. Nick vervolgt: "Je doet het toch nooit goed. Je kunt ons afschilderen als braaf. Maar mensen die een seks, drugs en rock ’n roll-leven hebben, worden ook bekritiseerd."

Het tweetal vindt niet dat ze té netjes en sympathiek over komen. "Ik hoor heel vaak dat mensen het heel verfrissend vinden", vertelt Nick. " Ok, we hebben nog geen hele zware zweepslagen gekregen, maar waarom zou je niet aardig doen tegen een stagiair van The Voice?"

Kritiek

Nick en Simon kunnen zelf ook goed tegen kritiek. "Mits die goed onderbouwd en stimulerend is", zegt Simon. "Maar van die laffe anonieme kritieken die ik wel eens lees op bijvoorbeeld Telegraaf.nl of Geenstijl.nl, daar kan ik helemaal niets mee. Dat zijn gefrustreerde mensen zonder ruggengraat die hun gal spuwen."