AMSTERDAM - Daan Schuurmans en zijn vrouw Bracha van Doesburgh verwachten binnenkort hun eerste kindje en dat komt voor het bekende stel precies op het goede moment.

"Een paar jaar geleden zou de baby bij wijze van spreken nog geboren zijn in de coulissen." Zo hard werkte het stel. "Het zou tussen de bedrijven door moeten. Niet bepaald een goede basis."

Maar nu zijn de twee er dus helemaal klaar voor. "Hij of zij komt in een liefdevolle omgeving terecht waar we er voor hem of haar zullen zijn." Schuurmans is al behoorlijk bezig met het vaderschap. "Ik denk dat ik een beschermende vader ben, krachtig zonder in de weg te staan, iemand die uitstraalt dat de ander zich geen zorgen hoeft te maken."

Samen op de planken

Voordat de baby geboren wordt, staan de acteurs nog samen op de planken in het stuk King Lear. "Straks zal dat samenwerken moeilijk worden, zullen we meer met agenda's en schema's werken en onze tijd verdelen."

Maar omdat dit de komende maanden nog niet aan de orde is, neemt de 40-jarige acteur twee films achter elkaar op. "Want tegen de tijd dat de baby komt, probeer ik mezelf zo veel mogelijk vrij te roosteren." Vrijdag gaat de thriller Bellicher Cel, waarin Schuurmans de rol van Michael Bellicher speelt, in première.