AMSTERDAM - Bonnie St. Claire is er helemaal klaar mee dat mensen haar nog altijd associëren met haar drankverleden.

"Als het over mij gaat dan gaat het altijd over drank", aldus de zangeres tegen De Telegraaf.  En daar wil St. Claire heel erg graag van af. "Het is maar een heel klein stukje van mijn verleden." Vier jaar terug werd de inmiddels 62-jarige zangeres opgenomen in het ziekenhuis.

"Toen heb ik keihard op de rem getrapt en mijn slechte gewoonten overboord gegooid. Ik ben toch niet achterlijk?", zo vertelt ze over de opname. "Ik wil nog heel lang in goede gezondheid leven. Als iemand beseft dat dat niet hand in hand kan gaan met grote hoeveelheden drank, dan ben ik het."

Toch drinkt de zangeres nog wel eens een borreltje. "Er gaan dagen voorbij dat ik geen druppel drink. En af en toe, als ik zelf vind dat het moet kunnen, neem ik een roseetje."

Optredens

Wat haar carrière betreft, gaat het St. Claire nog steeds voor de wind. Ze vertelt de krant dat ze ieder jaar nog zo'n honderd tot honderdvijftig optredens geeft en binnenkort brengt ze ook nog een liedje uit met Jan Dulles.

De 3JS-zanger schreef een liedje voor haar en daarin blijft haar drankgebruik niet onbesproken. "Maar het is ook niet dat het liedje compleet op mij slaat." Volgens de zangeres is de boodschap vooral 'geniet van het leven, want het is te kort om in een hoekje te gaan zitten treuren'.