RIJSWIJK - Sander van den Eeden heeft zich uitgelaten over zijn gestrande huwelijk met Trijntje Oosterhuis. Tot voor kort was het niet duidelijk of het paar uit elkaar is, maar Van den Eeden bevestigt dit nu.

"Ik ben Trijntje tijdens mijn huwelijksleven altijd trouw geweest", schrijft hij in een ingezonden brief in nrc.next. Hij verzoekt NRC Handelsblad en nrc.next geen onjuistheden over hun relatie meer te publiceren.

In verschillende media werd de afgelopen maanden gesuggereerd dat Sander een buitenechtelijke affaire had. In zijn brief refereert hij aan een stuk van nrc-journalist Hester Carvalho.

Zij schreef in een stuk dat Sander ontrouw was geweest. "Carvalho wekt de suggestie dat ons huwelijk is gestrand doordat ik ontrouw zou zijn geweest. Dat is niet juist."

Verdrietig

Sander geeft aan dat hij de redenen voor de scheiding niet wil delen met de media."Het is al verdrietig genoeg, ook voor onze kinderen en andere personen die er ongewild bij betrokken worden."

Over NRC is hij niet te spreken. "Kennelijk gaat men er ook bij de serieuze media vanuit dat verdachtmakingen in de roddelpers juist zijn, zodra die lang aanhouden en zolang deze niet worden betwist."