AMSTERDAM - Ranomi Kromowidjojo is nog niet klaar voor een relatie. Haar zwemcarrière staat nog steeds op nummer één.

Dat laat de olympische zwemkampioen weten aan Grazia.

"Ik wil een relatie niet uitsluiten, maar voorlopig zal mijn carrière wel op de eerste plaats blijven staan. Bij de volgende Olympische Spelen in Rio de Janeiro wil ik ook weer knallen. Over een paar maanden zal ik me daarom toch weer aan mijn strakke schema moeten gaan houden."

Kromowidjojo kan het zich dan ook moeilijk voorstellen dat er een punt komt dat haar relatie het belangrijkste wordt in haar leven.

"Het is niet zo dat ik per se geen relatie wil, maar ik ben zo gefocust op mijn carrière dat ik me er vanzelf een beetje voor afsluit. Ik ben het afgelopen jaar op weinig andere plekken geweest dan mijn huis, het zwembad en de supermarkt, dus waar zou ik iemand moeten hebben ontmoet?"

Mocht er ooit iemand in het leven van Kromowidjojo komen, dan moet het wel iemand zijn die het leven van een topsporter begrijpt. Volgens de zwemster gaat het nog lastig worden om zo’n iemand te vinden.

Aandacht

Door het winnen van twee gouden medailles en een zilveren heeft de 22-jarige zwemster in ieder geval geen gebrek aan mannelijke aandacht.

"Ik krijg mailtjes met ‘Marry me’, mannen willen ineens met me afspreken en bij de huldiging in Den Bosch stond ook iemand met een spandoek met de tekst 'Wil je met me trouwen, Ranomi?' Ik bekijk het allemaal met een knipoog en ga nergens serieus op in."

Recentelijke gingen de geruchten de ronde dat Kromowidjojo iets zou zijn begonnen met Pieter van de Hoogenband, maar daar gaat de zwemster niet op in.