AMSTERDAM - Babette van Veen gaat voor het oog van de camera op zoek naar een nieuwe man in haar leven.

Samen met vier andere bekende vrouwen doet ze mee aan het Net 5-programma Samen Single. "Mensen weten al zoveel van me. Dan kan dit er ook nog wel bij", zegt de zangeres over haar deelname tegen De Telegraaf.

De 44-jarige Van Veen was ruim twaalf jaar samen met Bas Westerweel, met wie ze twee kinderen heeft. De twee gingen in 2010 uit elkaar en nu is de dochter van Herman van Veen dus weer klaar voor een nieuwe relatie.

De zoektocht valt tot nu toe niet mee, dus ze hoopt dat deelname aan het programma het makkelijker voor haar kan maken. "Ik heb intussen de eerste afspraakjes met nieuwe mannen gehad. Och, wat vond ik dat moeilijk. Met een goede vriend heb ik voordat ik de eerste opbelde zelfs een rollenspel gedaan om zo'n gesprek te oefenen."

Eigen geluk

Van haar eerdere relaties heeft Van Veen geleerd dat haar eigen geluk het belangrijkst is, en ze vindt het dan ook belangrijk dat ze in een nieuwe relatie haar 'eigen vrijheid en geluk kan behouden'. "Ik heb altijd gedacht dat ikzelf het gelukkigst zou zijn als mijn man en twee zoontjes dat ook waren. Nu zie ik in dat dat fout was."

In Samen Single bespreekt Van Veen haar dates via de webcam met de andere deelneemsters: musicalster Daphne Flint (38), cabaretière Nina de la Croix (31), actrice Natalie Edwardes (34) en lifestyledeskundige Karlijn Visser (25). Het programma is vanaf 18 oktober op televisie.