AMSTERDAM - Zangeres Ruth Jacott vond haar werk belangrijker dan het krijgen van kinderen. "Als ik het echt had gewild, had ik er wel tijd voor vrijgemaakt."

Dat zegt de 52-jarige Jacott in Vriendin. Ze heeft er nooit aan getwijfeld of ze kinderen wilde en heeft ook geen spijt. "De verantwoordelijkheid is erg groot, die vat ik niet licht op."

De zangeres was bang dat ze ooit zou gaan scheiden en dat wilde ze haar eventuele kind niet aandoen. "En gelukkig maar dat het zo is gelopen, want na 22 jaar is mijn relatie op de klippen gelopen."

Maart vorig jaar maakte Jacott bekend niet meer samen te zijn met haar toenmalige partner.

Niet op zoek

Jacott is momenteel niet op zoek naar een nieuwe partner en mist een man in haar leven niet. "Inmiddels ben ik er totaal overheen. Ik heb nog zo veel lol in het leven en in wat ik doe."

De zangeres staat wel open voor wat op haar pad komt. Ze stelt hoge eisen aan een partner, zegt ze zelf. "Hij moet zijn eigen brood verdienen, een man zijn die mij met respect behandelt en die lief en zachtaardig is."

Koppelen

Van gekoppeld worden houdt Jacott niet zo: "Degenen die mij echt goed kennen, weten dat dat bij mij niet werkt. Edsilia Rombley riep meteen dat ze heel goed is in koppelen en dat ze nog een leuke oom voor me had. Maar nee joh, dat hoeven ze bij mij niet te proberen. Ik zorg voor mijzelf."