AMSTERDAM - Afrojack en Epke Zonderland zijn twee van de vijftig mannen die in de race zijn voor de JFK Greatest Man Award. Beiden maken voor de eerste keer kans op de onderscheiding van het mannenblad, maakt JFK dinsdag bekend.

Ook astronaut André Kuijpers, jakhals Erik Dijkstra, presentator Rick Nieman, wetenschapper Robbert Dijkgraaf en Sander van de Pavert van Lucky TV maken dit jaar voor het eerst kans op de prijs. Ze nemen het op tegen onder meer Arie Boomsma, Johnny de Mol en Winston Gerschtanowitz.

De vijftig mannen zijn geselecteerd door de redactie van JFK en een 'vakkundig' panel. Daarin zitten dit jaar behalve hoofdredacteur Willem Baars cabaretier Jeroen van Koningsbrugge, misdaadjournalist Peter R. de Vries en socialite Victoria Koblenko.

Duo

Van Koningsbrugge maakt zelf kans op de Greatest Man Award. Hij is genomineerd samen met Jurk!-collega Dennis van de Ven. Daarmee heeft het duo een primeur te pakken. Nooit eerder dong een tweetal mee naar de onderscheiding.

De JFK Greatest Man Award wordt dit jaar uitgereikt op zaterdag 27 oktober. Vorig jaar ging ex-voetballer Edwin van der Sar aan de haal met de prijs. In het verleden mochten onder meer Matthijs van Nieuwkerk en Peter R. de Vries zich de Greatest Man noemen.