AMSTERDAM - Tatjana Simic heeft genoeg van haar imago. De 49-jarige blondine is van plan op haar vijftigste afscheid te nemen van het label sekssymbool.

"Nederland bedankt, het is mooi geweest. Dankzij jullie heb ik dit allemaal kunnen bereiken", neemt Simic in 100% NL Magazine alvast afstand van haar imago.

Voordat Simic zo ver is, gaat ze op zoek naar een nieuw sekssymbool voor Nederland. De blondine werkt aan een tv-programma Op Zoek naar de Nieuwe Tatjana. "Ik kan er nu nog niet zo veel over zeggen omdat het nog niet helemaal duidelijk is of het doorgaat", dekt de diva zich in.

Simic's zoektocht naar haar opvolgster gaat niet alleen om schoonheid. "Het gaat over de ernstige gevolgen van anorexia en het niet gezond eten van jonge meiden. Ik sta als voorbeeld voor honderdduizenden meisjes die klein zijn, en een beetje mollig."

Voorbeeld

De rondborstige Simic wil een voorbeeld zijn voor jonge vrouwen die vasthouden aan een ideaalbeeld. "Meisjes die ervan overtuigd zijn dat je alleen iets kunt bereiken als je mager bent", omschrijft de presentatrice, actrice en zangeres haar doelgroep.

Op Zoek naar de Nieuwe Tatjana noemt de blondine haar 'toekomstplan'. "Daarna wil ik de kroon doorgeven of hoe je het wil noemen. Alles wat ik gedaan heb doorgeven aan nieuwe prachtige jonge meisjes en dan stop ik ermee. Op mijn vijftigste."