LOS ANGELES - Een rechter in Los Angeles heeft maandag besloten de proeftijd van Chris Brown nog niet in te trekken, omdat de zanger afgelopen juni positief werd bevonden bij een drugstest in Virginia.

Brown kwam weg met een waarschuwing en de rechter buigt zich op 1 november opnieuw over de zaak.

De 21-jarige zanger zit nog in zijn proeftijd wegens de mishandeling in 2009 van zijn toenmalige vriendin Rihanna. Nadat Brown in zijn thuisstaat Virginia zijn taakstraffen had voldaan, werd maandag wederom bekeken of zijn voorwaardelijke straftijd kon worden ingetrokken.

Echter, tijdens de zitting werd bekend dat Brown op 18 juni positief werd bevonden op marihuana-gebruik tijdens een drugstest.

Hierop besloot rechter Patricia Schnegg dat een waarschuwing volstond, maar Brown moet zich op 1 november weer voor de rechtbank verantwoorden. Dan bekijkt de rechter opnieuw of hij zijn leven heeft gebeterd.

Advies

"Ik zal je niet verplichten tot een tweede drugstest, maar ik wil je het volgende advies geven. Je bent geen gemiddelde burger. Je hebt niet alleen de schijnwerpers op je, maar je zit ook nog eens in je proeftijd. Ik geef je een waarschuwing: hou je vanaf nu aan de regels en wetten", aldus rechter Schnegg tegen Brown.