LOS ANGELES - James Franco is een bandje genaamd Daddy gestart. De acteur, bekend van The Rise Of The Planets Of The Apes, heeft zich laten inspireren door Motown voor het debuutalbum, MotorCity.

"Er zullen vast wel veel sceptische mensen zijn, als ze horen dat ik muziek maak", vertelt Franco aan Rolling Stone.

Franco werkt in Daddy samen met de muzikant Tim O'Keefe, die nog een klasgenoot van hem is geweest. Volgens O'Keefe is Daddy niet zozeer een band, maar meer een manier om allerlei soorten kunst te maken.

"Het is niet een band die een plaat maakt, maar een bredere artistieke aanpak, waarbij we naar verschillende genres muziek uit verschillende periodes luisteren, en het echt bestuderen, en er dan werk uit creëren dat er door beïnvloed en geïnspireerd is."

Videoclip

De video van de eerste single van het album, Love in the Old Days, werd door Franco geregisseerd en is te zien op de website van Rolling Stone.

Op de cover van het album zijn Franco's tegenspeelsters uit de nieuwe film Spring Breakers te zien, Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashley Benson en Rachel Korine. De dames hebben zich met nep-tattoos van de band laten fotograferen.