AMSTERDAM - Jeroen van Koningsbrugge zegt wel eens bang te zijn dat mensen hem zat raken. "Maar ik ben er niet bewust mee bezig", zegt hij in een interview met Veronica Magazine.

De cabaretier is naast zijn activiteiten in de band Jurk, ook vaak op televisie te zien als jurylid. Dat is vooral op de zaterdagavond bij Ik Hou van Holland, maar sinds kort ook bij Beat The Best.

Van Koningsbrugge zegt dat hij op het gebied van televisie heel veel ook niét doet.

"Ik ben 38 avonden op televisie, dus meer dan 300 dagen niet. Dat ziet het publiek niet, want ik ben natuurlijk vaak te zien in herhalingen. Daar heb je geen grip op. Hoe meer je maakt, hoe meer het achter je versplinterd."

Op de been

De vrouw van Van Koningsbrugge houdt hem naar eigen zeggen op de been. Hij overlegt alles met haar. "Zij zegt nadrukkelijk of ik iets wel of niet moet doen, terwijl ik dan nog vaak twijfel. Ze houdt me scherp en ze houdt me echt."

De 38-jarige cabaretier is dan ook blij dat hij zijn vrouw heeft ontmoet voordat hij bekend werd. "Het lijkt mij heel moeilijk om mezelf, als ik vrijgezel zou zijn, te overtuigen dat iemand geen valse voorwendselen heeft om met mij uit te gaan."