AMSTERDAM - Kim Feenstra is eindelijk klaar voor kinderen. "Ik kan over een maand al zwanger zijn."

Dat laat Feenstra weten in Grazia. Het model, dat in 2007 doorbrak tijdens Holland’s Next Top Model, vindt het tijd voor een tweede stap in haar leven met haar man Michael Mendoza.

"Ik wil geen oude moeder worden. Als het nu komt, is het welkom."

Lange tijd hebben Feenstra en haar man hun kinderwens uitgesteld omdat hun carrières zo goed gaan. Deze gedachte zetten ze nu op zij.

"Op een gegeven moment lagen we naast elkaar in bed en zeiden: 'Het is nooit echt tijd om met kinderen te beginnen, dat overkomt je gewoon, dus waarom zouden we langer wachten?'"

Over de combinatie met haar modellencarrière maakt het model zich geen zorgen. "Duizenden vrouwen zijn me voorgegaan met de combinatie kind en carrière. Onder modellen lijkt het zelfs wel hip om een kind te krijgen en daarna zo snel mogelijk weer strak op de catwalk te staan."

Soort moeder

Feenstra weet al precies wat voor soort moeder ze wordt. “Ik denk dat ik een heel strenge moeder zal zijn, bij mij is 'nee' echt 'nee'. Dat komt ook door mijn eigen moeder, die spreek ik nog steeds met twee woorden aan: 'Ja, mama'."

"Het klinkt misschien ouderwets, maar ik vind het belangrijk dat kinderen netjes aan de tafel blijven zitten tijdens het eten of even hun bord opruimen."