DIEREN - Acteur en tv-persoonlijkheid Albert Mol is zaterdag rond het middaguur in Dieren gecremeerd. Ongeveer vijftig familieleden en vrienden woonden de 'cremette', zoals Mol zelf ooit zijn laatste afscheid noemde, in de Gelderse gemeente bij.

Een zwarte lijkwagen bracht het lichaam van de dinsdag op -jarige leeftijd overleden Mol rond 11.15 uur in een lichtbruine, houten kist naar de Veluwezaal van het Crematorium Dieren. Acteur Jeroen Krabbé, een goede vriend van Mol, bestuurde de eerste volgauto.

Ook andere bekende Nederlanders bewezen Mol de laatste eer. Onder hen actrice Nelly Frijda en Herman Emmink. Emmink was in de jaren zeventig en begin jaren tachtig de presentator van de populaire tv-quiz 'Wie van de drie', waaraan Albert Mol als deelnemend panellid zijn bekendheid onder het grote publiek te danken heeft.

Van dat publiek probeerden zaterdag ongeveer dertig belangstellenden, samen met circa tien fotografen en cameramannen, buiten het crematorium een glimp op te vangen van de kist met de overleden Mol en de bekende Nederlanders die de dienst bijwoonden.