AMSTERDAM - Iris Kroes heeft niet veel onzekerheden. "Maar het meest onzeker ben ik toch over hoe het gaat met mijn carrière", zegt de winnares van The Voice of Holland in een gesprek met Vriendin.

"Iedereen kan wel zeggen dat het goed komt, 'want je hebt toch een prachtig album gemaakt', maar niemand kan mij garanderen dat het écht goed komt."

De 19-jarige Kroes zegt niet aan haar talent te twijfelen. "En als ik soms wel even twijfel, denk ik: ik heb niet voor niets gewonnen. Er hebben zo veel mensen voor mij gestemd. Die hebben duidelijk vertrouwen in mij."

De zangeres vraagt zich nu vooral af of haar debuutalbum First goed wordt ontvangen. "Als het niet lukt met deze cd, probeer ik het op een andere manier. Want ergens weet ik dat ik ga komen waar ik wil."

Niet perfect

Kroes zegt verder in het interview dat ze van zichzelf weet dat ze niet perfect is en dat ze 'gewoon' zichzelf blijft. "Ik was nooit het mooiste meisje van de klas en ben geen standaard popster met maatje 36, maar daar zit ik totaal niet mee."

Ze heeft wel een contract afgesloten met Weight Watchers. Dat is volgens haar niet om een streng dieet te volgen, maar omdat ze een gezonde leefstijl wil hebben. "Ik eet wat ik wil, en ik val nog wat kilo’s af ook."