AMSTERDAM - De foto's van de topless Kate Middleton mogen niet verder worden gepubliceerd.

Dat is dinsdag bepaald door een rechter in Nanterre, een voorstad van Parijs, aldus Franse media.

De Britse prins William en zijn vrouw Kate hadden de zaak aangespannen tegen Closer dat de geruchtmakende foto's vrijdag had onthuld.

De rechter legde het blad een dwangsom op van 10.000 euro per dag dat de foto's worden gepubliceerd. De rechter verbood ook de doorverkoop van de foto's.

Het blad moet de beelden die het in bezit heeft bovendien binnen 24 uur aan vertegenwoordigers van het paar overhandigen.

Privacy

William en Kate vinden dat hun privacy is geschonden. De foto's zijn volgens hun advocaat genomen tijdens ''een bijzonder intiem moment in het leven van een gehuwd stel''. William en Kate waren op vakantie in Zuid-Frankrijk.

De Britse prins William en zijn vrouw Kate zijn blij met het verbod. ''De hertog en hertogin van Cambridge verwelkomen de uitspraak van de rechter'', aldus een woordvoerster.

Zaterdag publiceerde de Ierse krant Irish Daily Star de afbeeldingen. Het Italiaanse tijdschrift Chi volgde maandag. Inmiddels is de hoofdredacteur van de Irish Daily Star op non-actief gesteld. In Ierland heerst een felle discussie omtrent de publicaties van de foto's, die inmiddels ook overal op internet terug zijn te vinden.