AMSTERDAM - Actrice Jennifer Hoffman heeft na haar relatie met Daan Schuurmans vijf jaar lang genoten van het vrijgezellenleven.

Dat vertelt de actrice aan Viva. Eind 2006 gingen Hoffman en haar toenmalige vriend Daan Schuurmans uit elkaar. Na een jaar zwerven door Amsterdam kocht ze haar eerste huis.

"Op het moment dat ik de sleutel in het slot stak, realiseerde ik me dat ik me veel gelukkiger voelde sinds mijn relatie over was", zegt de 31-jarige Hoffman.

Hoffman genoot van haar periode als vrijgezel. "Vijf jaar lang heb ik er alles uitgehaald wat erin zat. Ik was altijd een braaf meisje, dus het voelde goed om eens andere keuzes te maken en met foute mannen uit te gaan."

Verliefd

Toch begon ze het vrijgezellenleven ook zat te raken. "Maar het laatste jaar was ik er klaar mee. Ik wilde weer écht verliefd worden."

Uiteindelijk werd ze vorig jaar verliefd op komiek Henry van Loon met wie ze momenteel een relatie heeft. "Op het moment dat ik alles losliet en besloot om een leuke, single vrouw te blijven, werd ik verliefd. Een lange, verlegen man die totaal niet aan mijn eisenlijstje zou voldoen. Ik werd strontverliefd en had het zelf niet meer in de hand."