AMSTERDAM - Menno Buch is voor de tweede keer genezen verklaard van kanker.

De presentator zegt in De Telegraaf dat er een wonder is gebeurd en dat hij nu de conditie heeft van een kerel van twintig.

"Toen ik voor het eerst hoorde dat ik kanker had, leek het of de grond onder mijn voeten wegzakte. Maar de ziekte had bij mij de pech dat ik op oorlogssterkte was. Ik kon zelfs een nieuw offensief aan."

Tong

Anderhalf jaar geleden werd er voor het eerst kanker gevonden bij Menno, op zijn tong. Uiteindelijk overwon de presentator om dit jaar opnieuw geconfronteerd te worden met de ziekte. "Ik moest voor een controle in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis zijn. Ik had uitzaaiingen in mijn nek en hoofd en was weer terug bij af."

"Opereren kon niet meer. Vandaar dat ik chemokuren onderging en werd bestraald. Het was zonder twijfel het zwaarste gevecht dat ik ooit heb geleverd. De artsen konden mij geen enkele zekerheid geven, maar opgeven was voor mij geen optie. Uiteindelijk ben ik nu, na allerlei controles, voor de tweede keer genezen verklaard. En wat is het dan heerlijk om de sleutel weer in je voordeur te kunnen steken. Ik bruis van de energie."

Toekomst

Menno gaat de toekomst in ieder geval met veel vertrouwen tegemoet en hij begint binnenkort zelfs weer met de opnames van een nieuw seizoen Buch in de bajes.

"Volgende maand gaan we voor vijf maanden intern in Vught. Ik kan niet wachten om te beginnen. Het is heel vreemd, maar na mijn ziekte heb ik gewoon weer de power. Ook de artsen staan van mij te kijken. Ik ben een medisch wonder."