AMSTERDAM - Javier Guzman leert veel van zijn nieuwe liefde Jessica Villerius. De twee zijn sinds februari bij elkaar. "Zij staat zo positief in het leven", zegt de cabaretier tegen tijdschrift Linda.

"Zulke mensen heb ik wel eerder gehad in mijn leven, maar niet eerder heeft iemand me kunnen overtuigen dat hun manier beter was dan mijn manier."

Guzman moest Villerius, die op dat moment een documentaire maakte over hem, er wel van overtuigen dat ze bij elkaar horen.

Uiteindelijk ging hij ervoor, drie minuten voordat hij het podium op moest voor zijn eerste show in drieënhalve maand.

"Het kwam voor haar als een donderslag bij heldere hemel. Zij is daar zo bloedzuiver in. Ze had er niet over nagedacht tot ik erover begon en reageerde in de trant van: ik kom er later bij je op terug." Guzman wist echter dat het wel goed zat en zegt in het interview intens gelukkig te zijn.

Drank en drugs

De 35-jarige Guzman is tegenwoordig ook definitief af van de drank en drugs, maar wijt dat niet direct aan zijn nieuwe relatie. "Ergens is dat natuurlijk wel zo. Maar ik weet als geen ander, als je het niet uit jezelf doet, dan werkt het niet."

"Het is een combinatie van een heleboel dingen”, vervolgt hij. "Kijk, ik wil ook mijn dochter weer zien, dat is alweer twee jaar geleden. Mijn hele leven lag in puin en ik heb geen zin meer om in puin te liggen."

Kwaad en teleurgesteld

Over zijn dochter zegt Guzman dat hij wil dat ze weet dat ze het recht heeft kwaad op hem te zijn. "Kwaad en teleurgesteld. Ik wil dat ze weet dat ik alles in het werk stel en heb gesteld om haar te zien en onderdeel uit te maken van haar leven. En dat zij niet moet opgeven. En dat ik dat ook niet zal doen."

x

De nieuwe Linda ligt vanaf woensdag in de winkel