AMSTERDAM - Actrice Keira Knightley heeft geen spijt van de negen maanden dat ze in 2008 uit de schijnwerpers leefde.

"Ik had geen leven buiten acteren", vertelt de 27-jarige Knightley aan het Amerikaanse modetijdschrift Vogue. De actrice trok zich terug in Frankrijk om te lezen en te koken.

"Ik wilde gewoon uit mijn dak kunnen gaan zonder de hele tijd gefotografeerd te worden", gaat de actrice verder. "Ik ging daarvoor naar het muziekfestival van Glastonbury en was omringd door paparazzi dus bleef ik de hele dag in mijn caravan."

"Ik denk dat ze zich realiseerde dat ze een pauze nodig had en dat was belangrijk voor haar", zegt vriendin Sienna Miller over haar rustpauze. Knightley brak in 2002 door met de komische voetbalfilm Bend It Like Beckham. Daarna volgde rollen in films als Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, Love Actually en Pride & Prejudice.

Toneeldebuut

De Britse actrice maakte na negen maanden haar comeback op de planken van het Londense West End. "Het was angstaanjagend", vertelt ze over haar toneeldebuut. "Ik wist dat ik weinig verstand had van theater, maar ik realiseerde me pas een paar weken voor de première hoeveel ik nog moest leren."

Knightley wil graag vaker op het podium staan. "Ik zou dolgraag in een nieuw stuk spelen", zegt de actrice. Ze is eerst nog te zien in de bioscopen. Vanaf december draait in Nederland de boekverfilming Anna Karenina, waarin Knightley de titelrol speelt.