AMSTERDAM - Liza Sips won zaterdag het SBS-programma Sterren Springen. De 22-jarige actrice kan het nog steeds amper geloven. "Ik heb het gevoel dat ik álles kan!", vertelt ze in De Telegraaf.

Meedoen aan het programma bracht haar veel meer dan alleen die felbegeerde bokaal. "Door het schoonspringen heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Van nature onderschat ik mezelf nogal snel, waardoor ik kan denken: 'ach, nee dat kan ik niet'", aldus Sips.

Sips heeft naar eigen zeggen met spanning leren om gaan. "Ik heb bijvoorbeeld mijn hoogtevrees door deze show overwonnen. Iedere blessure van andere deelnemers maakte me scherper in plaats van alleen maar bang. Ik heb aan Sterren Springen écht wat gehad."

Chloorhoofd

Sips gaat nu vooral lekker uitrusten na al dat harde werken, al heeft het haar geen windeieren gelegd. "Van al dat trainen ben ik heel strak in mijn vel komen te zitten. En daarover hoor je me niet klagen. Al moet ik zeggen: verder word je er bij schoonzwemmen niet knapper op, haha. Je loopt de hele dag met zo’n chloorhoofd met pluizig haar rond. Ik denk dat ik de boel even goed laat verzorgen en masseren de komende dagen. Dan komt het vast weer goed."

En ook gaat ze eens flink op stap met haar vriendinnen. "Normaal gesproken drinken we in het weekeinde gezellig een wijntje met elkaar. Dat heb ik mezelf de afgelopen tijd ontzegd om het beste resultaat te krijgen. Maar nu Sterren Springen klaar is, vind ik het ook wel fijn dat mijn normale leven weer begint."