AMSTERDAM - Froukje de Both was behoorlijk van slag toen ze plotseling verliefd werd op haar Radio 538-collega Niek van der Bruggen. 

"Ik schrok me werkelijk rot", zegt de presentatrice zaterdag in het AD. "Want het gebeurde een paar maanden voor mijn huwelijk."

De Both zou gaan trouwen met Jeroen te Rehorst, toen ze ontdekte gevoelens te hebben voor haar collega. "Op een feestje kwam opens naar boven dat we gevoelens voor elkaar hebben. En dat hebben we op dat moment direct uitgesproken. Van die ontdekking ben ik zo van slag geweest."

Verloofde

Een paar dagen later biechtte ze het op aan haar verloofde. "Niemand is vreemdgegaan, ik heb ook geen affaire gehad. Ik had gewoon het gevoel: zo kan ik niet trouwen", vertelt de 40-jarige De Both.

Het huwelijk werd afgeblazen en De Both is inmiddels gelukkig met Van der Bruggen. "Het is mijn eigen schuld dat ik kort voor mijn bruiloft als een blok viel voor een ander", zegt de presentatrice, die een dochter heeft met Te Rehorst. "Niets is kennelijk zo onvoorspelbaar als de liefde."