AMSTERDAM - Jody Bernal houdt mogelijk blijvende gehoorschade over aan een verkeerde duik in het zwembad.

De 30-jarige zanger kwam tijdens de training voor het SBS-schoonspringprogramma Sterren Springen verkeerd neer, waar hij een gat in zijn trommelvlies en een beschadigd slakkenhuis aan overhield.

"Ik zag het water te laat en klapte keihard met mijn rechteroor op het water", vertelde Bernal vrijdagavond in RTL Boulevard. "Vanochtend ben ik naar de dokter gegaan en die zag meteen dat mijn trommelvlies naar de knoppen was."

"Het is wel zo dat het zichzelf herstelt en dat heeft drie à vier weken de tijd nodig. Dan ga ik een gehoortest doen en kijken of mijn gehoor oké is en of het niet blijvend letsel is", vervolgt de zanger, die 'op dit moment niet optimaal' hoort.

Geschrokken

"Toen schrok ik wel, toen hij zei dat we over drie, vier weken weer terug moesten komen om opnieuw te laten checken of mijn gehoor echt zodanig beschadigd is", geeft hij toe.

Bernal trainde voor de finale van Sterren Springen, die zaterdag plaatsvindt. Hij moet de eindstrijd aan zich voorbij laten gaan. SBS trommelt geen vervanger op voor de zanger.