AMATERDAM - Single-mom Trijntje aan de patat, Sylvie gaat lekker stylen, Máxima’s suffe badmuts, Yvon Jaspers boert goed en Joop van Tellingen fotografeert niet meer. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week. 

Zangeres Trijntje Oosterhuis is recent gescheiden. Haar man bedroog haar al lange tijd. Trijntje hakte de knoop door en zette Sander er uit. Voor een verzetje toog ze met de kids naar Amsterdam, zien we in Weekend. Waarschijnlijk heeft ze een fiets staan bij pa en ma, want zelf woont ze 20 kilometer buiten de stad. Kind voor op de fiets, kind achter, en Trijntje maar trappen.

Als single mom had ze blijkbaar geen zin om te koken die dag. De zoontjes kregen elk een zak friet op de fiets. Moedig steekt het jurylid van The Voice Of Holland haar duim op naar de fotograaf, maar ze ziet er vermoeid uit - zelfs met zonnebril op. In elk geval hoefde ze ‘s avonds niet meer achter het fornuis te kruipen voor haar kinderen.

Oranje muts

In wetsuit en met een suffe oranje badmuts op zwom prinses Máxima door de Amsterdamse grachten. Voor het goede doel -onderzoek naar spierziekte ALS- legde ze een traject af van bijna een uur. Begeleid door twee bodyguards, maar toch. Het lijkt ons persoonlijk niks om in dat vieze bruine water te zwemmen, ook al roept iedereen dat 'het water in de gracht nog nooit zo schoon is geweest'.

Volgens Story riskeerde ze ‘een darminfectie en oor- oog en huidklachten’ door in het vuile water te zwemmen. Opvallend was dat de prinses vanaf de kant werd aangemoedigd door Emily Bremers. Dat is de ex van kroonprins Willem-Alexander, die is getrouwd met Alex’ beste vriend. Emily bleef liever in een leuk jurkje aan de wal staan kijken.

Sylvie blij

Sylvie van der Vaart is blij. Met man Rafael en zoontje Damian pakt ze de verhuiskoffers weer eens in. Man Raf is 'verkocht' aan voetbalclub Hamburg. Voor Sylvie betekent dat wonen in het land waar ze zo populair is. Nu vliegt ze enkele malen per week op en neer van Londen naar Duitsland voor tv-opnames.

Na het bericht over de trafser van Rafael is Syl meteen op jacht gegaan naar een nieuw appartement in de Duitse stad. De locatie heeft ze al in gedachten, de prijs zal voor de voetbalvrouw geen bezwaar zijn. En dan maar lekker inrichten. Naast mode is decoreren haar grote -kostbare- hobby. Want modepopje Sylvie koopt vast geen Billy-boekenkasten bij Ikea.

Vaarwel!

Nog niet in de roddelbladen, wel deze week gebeurd. Privé-fotograaf Joop van Tellingen is onverwacht overleden. De paparazzo leed aan kanker en schreef daar in zijn column vaak over. Maar dat het zo snel zou gaan, wist niemand. Ook de vrouw van Ernst Daniel Smid is plotsklaps overleden. Roos had kanker en verscheen tot op het laatst moedig lachend in de roddelbladen. Haar grote echtgenoot - zanger en musicalster - sprak daar regelmatig zijn vrees voor haar ziekte uit.

Wel in Weekend staat het overlijden van de man van Astrid Joosten. Ook Willem verloor van de kanker. Het programma 2 voor 12 zendt herhalingen uit en Weekend plaatst een foto van een zeer bedrukte, verdrietige Astrid. Zou ze in het recent gekochte huis van 2 miljoen euro kunnen blijven wonen?

Estelle aan de bak

De bladen maken zich zorgen om Estelle Cruijff. Vriendje Badr zit in de gevangenis en ze ligt in (v)echtscheiding met Ruud Gullit. Bij SBS zou ze aan de slag gaan met best friend stylist Leco van Zadelhoff. Die baan zegde ze op het laatste moment af, weet Weekend. Volgens het blad is dat niet zo slim van Stelli. Estelle wil 10.000 euro per maand alimentatie, Ruud wil 'maar' 5.000 betalen.

Volgens een 'vriend' kan het zijn dat de advocaat van Ruud zegt dat ze zelf haar werk heeft afgezegd en dat Ruud daar niet financieel voor hoeft op te draaien. Estelle heeft nog nooit in haar leventje gewerkt, ze trouwde op 19-jarige leeftijd met rijke Ruud. Zou ze weten hoe je überhaupt geld moet verdienen? Uitgeven kan ze het in elk geval goed, gezien de dure Birkin-tas van Hermès die aan haar arm bungelt.

Onze belastingcenten

Het programma Boer zoekt Vrouw blijft populair. Yvon Jaspers en haar boeren trekken per aflevering miljoenen kijkers. Weekend weet te vertellen dat het maken van één aflevering maar liefst 100.000 euro kost. Dat is inclusief Yvon’s salaris, dat rond de Balkenende-norm zit (193.000 euro). De boeren krijgen geen cent.

De KRO is een publieke omroep en wordt betaald met belastinggeld. Dertien afleveren bij de KRO kosten de belastingbetaler dus 1,3 miljoen euro. Yvon klust daarnaast nog lekker bij met een boerenservies en met een eigen lijn producten bij een tuincentrum. Kassa voor Yvon, niet voor de boeren.