LOS ANGELES - Ben Affleck is geen huisman. De acteur en regisseur laat het gezinsleven voor een belangrijk deel over aan zijn vrouw, Jennifer Garner.

"Ik wil niet zo'n vader zijn die de hele dag thuis zit. Mijn werk is echt heel belangrijk voor me", vertelt Affleck aan Details. Het is dan ook geen verrassing dat zijn gezin soms op de tweede plaats komt. "Ik ben niet erg aanwezig bij de rest van mijn leven. Mijn vrouw heeft veel geduld. Ze doet alles."

De vader van drie vindt het lastig om de juiste balans tussen werk en privé te vinden. "Als ik tijdens mijn werk het gevoel heb dat ik mijn tijd verdoe, denk ik altijd meteen dat ik best naar mijn kinderen toe zou kunnen gaan. Maar als je dan naar huis gaat, vraag je je al gauw weer af wat er op het werk allemaal gebeurt."

In bad

De acteur doet zijn uiterste best om toch af en toe thuis zijn gezicht te laten zien. "Als ik tijd heb, probeer ik tijd door te brengen met mijn kinderen. Bijvoorbeeld door met ze in bad te gaan, zoiets."

Maar zijn werk helemaal loslaten, dat lukt niet. "Mijn gedachten dwalen altijd af. Hoe gaan we de belichting morgen regelen? Hoe komt die scène eruit te zien?"

Affleck (40) en Garner (40) zijn sinds 2005 getrouwd en hebben samen drie kinderen: Violet (6), Seraphina (3) en de zes maanden oude Samuel.