AMSTERDAM - Mel B is uit de kleren gegaan voor het goede doel. De Spice Girl poseert naakt voor het tijdschrift Cosmopolitan om aandacht te vragen voor borstkanker.

Voor de campagne van het goede doel CoppaFeel! poseert Mel B, die voluit Melanie Brown heet, op dezelfde manier als Janet Jackson op de beroemde cover uit 1993 van het tijdschrift Rolling Stone.

Op de foto was het naakte bovenlichaam van Jackson te zien, terwijl twee mannenhanden haar borsten vasthouden. Mel B's man Stephen Belafonte houdt op het kiekje haar boezem vast.

De 37-jarige Scary Spice is naar eigen zeggen dol op borsten. "Ik en de andere Spice Girls voelen altijd elkaars borsten", vertelt de zangeres volgens verschillende media in de Cosmopolitan. "Laatst ging Geri nog achter me staan en greep die van mij."

Gek

De zangeres vond zelf een knobbel in haar borst toen ze 17 was. "Ik werd gek", aldus Mel B. "Later bleek dat het niets was, maar ik was doodsbang. Sindsdien ben ik altijd voor een check en een dubbelcheck."

Ze wil dat ook haar dochters zich bewust zijn van de kans op borstkanker. "Ik heb drie dochters en een stiefdochter. Dus als ze ouder zijn laat ik ze zien hoe je je borsten moet checken. Mijn oudste, Phoenix van 13 jaar, doet het al."