AMSTERDAM - Acteur Teun Kuilboer nam zijn doodzieke moeder mee naar de set van Deal, de nieuwe film van Eddy Terstall die deels in Barcelona werd opgenomen.

Dat zegt de 29-jarige acteur in een interview met Nieuwe Revu.

Kuilboer wilde alleen aan de film meedoen, als zijn moeder mee mocht naar Spanje, waar de film werd opgenomen.

Inmiddels is Desiree, de moeder van Teun,  overleden als gevolg van een hersentumor. "Ik was een jaar eerder toevallig met mijn moeder naar Barcelona geweest, met zijn tweetjes toen ze al ziek was, en dat was erg leuk. Ze zei dat ze het graag nog één keer terug zou willen."

Het laatste shot van de film is door de moeder van Kuilboer gedraaid. Vlak voor haar overlijden heeft ze de film nog bekeken: "Ze was retetrots. Dat zijn moeders altijd natuurlijk."

Naakt

In de film biedt Kuilboer een vriendin geld aan voor seks. Als die vriendin daarin meegaat, reizen ze samen naar Barcelona. In Deal moest Kuilboer voor het eerst naakt acteren.

"Dit was mijn eerste keer naakt, voor de camera dan. Ik vond het vooraf doodeng, maar zodra het gebeurd was, dacht ik meteen: was dat het nou?"

Buks

In de film speelt Kuilboer een hippie. Die rol komt wel overeen met zijn eigen jeugd: "Mijn moeder was vooral punk. Ik heb de eerste elf jaar van mijn leven met mijn moeder in kraakpanden gewoond, in Haarlem."

Kuilboer kijkt vol plezier terug op het wonen in kraakpanden: "Ik had op een verdieping mijn eigen skelterbaan, en ik kon met pijl en boog schieten, of met een buks. Vriendjes kwamen daar spelen, het was één groot avontuur."