BRUSSEL - "Lance Armstrong is en blijft een held die harder trainde dan wie ook". Dat zei Sheryl Crow tijdens een talkshow op de Amerikaanse televisie.

De zangeres had drie jaar een relatie met de veelbesproken renner, wiens zeven Tour-zeges zijn afgepakt door het Amerikaanse antidopingagentschap USADA.

Amerikaanse media meldden onlangs dat Crow de federale agenten informatie zou hebben overhandigd in de zaak tegen haar ex. Daarover laat ze zich niet uit, al lijkt ze aan de kant van Armstrong te staan.

''We hebben elkaar al enkele jaren niet meer gezien, maar ik had het toch moeilijk toen ik het nieuws vernam", vertelde Crow in de show van journaliste Katie Couric.

''Je moet weten dat Lance iemand is die ik heel graag heb gezien. Ik weet hoe hard hij heeft gewerkt om die zeven rondes te winnen. Het was heel lastig om hem te zien lijden.''

Held

''Ik vind dit jammer voor Lance, voor zijn familie en voor heel Amerika. Hij is een held die we jaren hebben gevolgd en bewonderd. Niemand trainde harder dan Lance. En wat hij betekent voor de strijd tegen kanker, daar zijn geen woorden voor."

Het USADA is nog altijd van plan het dopingbewijs tegen Armstrong openbaar te maken. Liefst twaalf personen zouden tegen hem hebben getuigd.