AMSTERDAM - Tv-kok Rudolph van Veen krijgt nog vaak de vraag hij uit de kast komt. "Dat zogeheten homo-imago blijft maar aan me kleven."

Dit zegt Van Veen in tijdschrift Viva. "Ik zou er echt voor uitkomen als ik homo zou zijn, maar dat ben ik niet. Klaar."

Het interesseert hem verder niets als iemand denkt dat hij wel homo is. "Ik ben gewoon ik. Ik heb niets te verbergen."

De 45-jarige Van Veen denkt dat hij die opmerkingen waarschijnlijk krijgt omdat hij naar eigen zeggen niet klinkt als een stoere man. "Ik heb natuurlijk die hoge stem. Als ik iets aan mezelf zou willen veranderen, dan zou ik voor een warme, mannelijke stem kiezen."

Zwanger

De tv-kok is inmiddels alweer twaalf jaar samen met zijn vriendin Simone, die momenteel zwanger is. Ondanks dat ze in november vader en moeder worden, gaan de twee niet samenwonen. "We wonen samen op twee plekken en dat zal ook zo blijven."

"Toen we een kind wilden, hebben we het uitgebreid over de opvoeding gehad, en daar goede afspraken over gemaakt. Voor het kind zal er meer dan genoeg liefde, rust en aandacht zijn, want Simone is er en ik weet dat zij de leukste moeder van Nederland zal worden."