AMSTERDAM - Gwen Stefani wilde twee jaar geleden graag nog een kind. "Maar het lukte niet".

Dat onthult de 42-jarige zangeres in een interview met Marie Claire. Stefani en haar echtgenoot Gavin Rossdale hebben twee zoons, de 6-jarige Kingston en de 4-jarige Zuma.

Stefani heeft zich inmiddels neergelegd bij het idee dat haar gezin uit vier personen bestaat. "Ik ben blij met wat ik heb. Alles gaat zoals het moet gaan. Je kan niets plannen, maar wel proberen."

Stefani, zangeres van No Doubt, en Rossdale, frontman van Bush, vieren deze week hun tienjarig huwelijksjubileum. "Een wonder", zegt Stefani over haar huwelijk. "Het is mijn grootste verdienste. Een huwelijk is moeilijk, iedereen weet dat het moeilijk is."

Stroming

Niet alleen haar huwelijk maar ook het combineren van werk en privé is geregeld een hele uitdaging voor Stefani. "Ik zwom echt tegen de stroming in", zegt de zangeres over het maken van het comebackalbum van No Doubt. "Ik probeerde mijn gezin en alles rondom de band te balanceren. Het is onmogelijk om alles te doen."

Stefani is er door schade en schande achter gekomen dat ze dingen moet laten vallen. Zo heeft ze haar solocarrière laten varen en is ze minder direct betrokken bij haar kledinglijn L.A.M.B. "Ik heb leren delegeren.

Kleuterschool

De kleren zien er nog steeds geweldig uit, maar heb ik alle knopen uitgekozen? Nee. Ik heb de laatste twee fashionweeks gemist omdat de scholen toen weer begonnen. Ik kan het me niet veroorloven de eerste week van de kleuterschool te missen."