AMSTERDAM - Trijntje Oosterhuis geeft niet snel op als een relatie in roerige tijden terecht is gekomen.

"Als je je in een lange relatie bevindt en je de ambitie hebt bij elkaar te blijven zolang het leven duurt, blijf je je ontwikkelen".

De 39-jarige zangeres is tien jaar getrouwd met Sander van den Eeden, die volgens de laatste geruchten vreemd zou zijn gegaan. In een interview met Beau Monde praat de zangeres over hoe het is om met Trijntje Oosterhuis te leven. 

Ze zegt 'easygoing' van karakter te zijn, maar een levensstijl als de hare legt wel beslag op het gezinsleven. "Ik kan me voorstellen dat er gemakkelijkere vrouwen zijn om mee te leven dan ik. Vrouwen die minder te doen hebben bijvoorbeeld."

Volgens Oosterhuis is het nodig om elkaar steeds weer te vinden, 'in elke nieuwe fase van het leven'. "Trots op elkaar zijn en de ander alles gunnen op het gebied van ontwikkeling."

Leeftijd

Volgend jaar wordt Oosterhuis 40 jaar. Ze vraagt zich af of ze eigenlijk wel volwassen is, maar trekt zich weinig aan van 'deze grote leeftijd'. "Ik denk niet in leeftijden, leef zoals het leven me toekomt."

De zangeres dacht als kind dat 40-jarigen echte volwassenen zijn, maar twijfelt nu of ze dat zelf wel is. "Heb ik niet nog enorm veel te leren in dit leven? Over mijn beslissingen, de mensen om mij heen, de liefde, mijn geluk."