AMSTERDAM - Filemon Wesselink pakt niet zomaar elke klus aan die hij krijgt aangeboden. De BNN-presentator praat tv- en radioprogramma's aan elkaar en schrijft columns.

"Maar ik ben echt niet iemand die denkt dat 'ie alles kan hoor."

"Het lijkt wel alsof ik heel breed van alles doe, maar het is allemaal hetzelfde stijltje", geeft hij dinsdag toe in dagblad Spits. "Als ze me voor een film zouden vragen, dan zeg ik nee hoor!"

"Laatst werd ik gevraagd om in een serie te gaan spelen. Nou, dat kan gewoon niet", zegt Wesselink. "Het was van Paula van der Oest, een goeie regisseuse. Maar je kunt er Steven Spielberg op zetten, ik kan het niet."

Ook zegt Wesselink in het programma Koffietijd vindt het vaderschap van twee kinderen behoorlijk pittig. "Twee kinderen hakt er behoorlijk in", bekent de BNN-presentator. "Ik ben wel iemand die echt serieus meevadert, dus ik ga er 's nacht ook uit om te voeden."

Vaderen

Dat vaderen doet Filemon op gevoel. "Mijn vriendin heeft allemaal schema's op de koelkast hangen, waar ik helemaal niets van begrijp", zegt de presentator, die eerder dit jaar met vriendin Michaela een tweede spruit verwelkomde. Zoontje Sebastiaan kwam in mei ter wereld, dochter Danique zag begin 2010 het levenslicht.

"Ik doe het op intuïtie, dat heb ik bij mijn moeder gezien", gaat de 33-jarige Filemon verder over het vaderschap. "Zij heeft zeven kinderen opgevoed. Mijn vader was altijd aan het werken, want er moest veel geld verdiend worden. Mijn moeder stond er vaak alleen voor."