LONDEN - Keira Knightley heeft geen problemen met het strippen voor de camera omdat ze ‘niet preuts is tijdens naaktscenes’.

Dat onthult de 27-jarige Britse actrice tegenover The Mirror. Knightley ging onder meer uit de kleren in de films The Duchess en The Edge of Love.

Ze zegt in de Britse krant: "Ik ben totaal niet preuts waar het naaktheid betreft. Als de rol daarom vraagt, dan ga ik uit de kleren. Ik heb er geen problemen mee om mezelf op die manier bloot te stellen.”

Knightley, die zich onlangs verloofde met rocker James Righton, vindt het om tijdens opnames lastiger om liefde te faken dan passie. “Ik heb meer moeite om een emotionele kant van mezelf te onthullen. Het moeilijkste van het vastleggen van liefde is de fysieke intimiteit tussen twee mensen.”

Knightley verklaart: “De manier waarop twee mensen op elkaar reageren wanneer ze samen zijn. Hoe ze elkaar aanraken, elkaars hand vastpakken of hun hoofd op de partners schouder leggen. In je eigen leven denk je daar niet bij na en juist die kleine dingen zijn lastig om op film vast te leggen.”